Handenwapper

Minimaal één keer per jaar steken tafelaars hun handen uit de mouwen. De jaarlijkse Handenwapper is het absolute hoogtepunt van het jaar. Deze dag geen eindeloze vergaderingen, belangrijke deals en druk druk druk, Vandaag staat in het teken van de glimlach van een kind.

Al jaren lang hebben wij de kleuters of onderbouw van Heliomare Onderwijs “geadopteerd” en gaan we mee met het jaarlijkse schoolreisje. Om voor deze meervoudig gehandicapte kinderen een topdag mogelijk te maken is persoonlijke begeleiding noodzakelijk. Samen met de leraressen en klassenassistenten gaan we op pad naar een mooie locatie. In de afgelopen jaren zijn we o.a. in de Linnaeushof, speeltuin Groenendaal, Park Blanckendaell en Sprookjeswonderland geweest.

Uiteraard zijn alle jaren anders, maar een aantal dingen zijn altijd het zelfde; koffie bij Heliomare, gedoe met de bus, twijfelende tafelaars die met “hun” kind in de bus zitten, de uitbundigheid als we bij het park komen, frietjes bij de lunch, rennende tafelaars met de kinderen van Heliomare door het park, slapende kinderen in de bus terug en daarna vermoeide maar voldane tafelaars.

Soms nog iets extra

Af en toe krijgen we verzoeken waar we geen nee tegen kunnen zeggen. Zo hebben we het afgelopen jaar meegedaan aan de landelijke Jarige Jobdag om bij de Albert Heijn snoepgoed, limonade en slagroom in te zamelen, zodat ook kinderen die afhankelijk zijn van de voedselbank kunnen uitdelen op hun verjaardag!

In 2016 hebben we, behalve het jaarlijkse schoolreisje, ook een circusdag georganiseerd. Op deze dag waren de Tafelaars de begeleiding bij het koordansen, ballopen en borden draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *