In september 2016 werd Martijn Prins als vrijwilliger in het Ronald McDonald Huis VUmc aangesproken door een moeder van een ziek kind. Ze was op zoek naar een boek voor het (gezonde) zusje van haar zieke kind. Die had het immers ook niet makkelijk (ziekhuisbezoeken, weinig aandacht, vaak slapen in een Ronald McDonald Huis,etc). Het internet werd afgestruind, maar er werd niets gevonden.

Dit verhaal werd gedeeld binnen de serviceclub van de Ronde Tafel 44 en greep iedereen zo aan dat werd besloten om dit boek dan maar zelf te laten maken. Nog niemand van de Ronde Tafel had ooit een boek gemaakt, maar door gebruik te maken van je netwerk kan je alles voor elkaar krijgen.

Op woensdag 24 mei was dit ook allemaal daadwerkelijk voor elkaar: het eerste exemplaar van “Droomreis” is aangeboden aan Aafke de Haan van het RonaldMcDonald Huis VUmc. Schrijfster Irene Heim en illustrator Boris de Leeuwe hebben een prachtig boek geschreven speciaal voor deze bijzondere doelgroep. In het boek wordt een kind op prachtige wijze meegenomen in het verhaald van Jip en Lola, die zoals echte broer en zus graag samen spelen, maar elkaar ook niet uit kunnen staan. Als Jip ziekt wordt is Lola erg verdrietig en mist ze zelfs de vervelde kanten van Jip. Een “droomreis” met Jip geeft Lola iets om handen om samen te doen.

De eerste 300 exemplaren van “Droomreis” zijn aangeboden aan de Ronald McDonald Huizen in Nederland. Deze zullen daar worden weggeven de broertjes en zusjes die tijdelijk in een Ronald McDonald Huis wonen.

De dank gaat uiteraard uit naar alle sponsoren en bezoekers van de Fundraise, want uiteindelijk hebben zij dit mogelijk gemaakt.

Schrijfster: Irene Heim

Illustrator: Boris de Leeuwe

Intiatief: Martijn Prins & Raymond Groenewegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *